fbpx

Yhä useampi käyttäjä viettää enemmän aikaa Instagramin parissa


 

Instagram on kasvattanut suosiotaan. Samalla olet ehkä huomannut, että kuvasi ei saa enää yhtä paljon tykkäyksiä. Se johtuu Instagramin algoritmeistä. Algoritmit ovat monimutkaisia sääntöjä joiden perusteella Instagram päättelee mitkä kuvat saa enemmän näkyvyttä. Samankaltaiset algoritmit ovat käytössä kaikilla sosiaalisen median alustoilla sekä hakukoneissa.

Instagram päättää kuinka hyvää jakamasi sisältö on

Tämä vaikuttaa kaikkiin yrityksiin myös niihin joiden on tärkeää saada sisältö asiakkaiden ja seuraajien näkyville. Hyvän ja kiinnostavan sisällön jakaminen on tänä päivänä tärkeääkin tärkeämpää yrityksille jotka hyödyntävät sosiaalista mediaa markkinointiin. Visuaalinen markkinointi jää mieleen ja tuo kävijöitä sivuille.

Pääsääntöisesti postaukset, jotka saavat paljon jakoja, tykkäyksiä tai kommentteja nostaa yrityksesi Instagram tilin arvoa. Edellisiin vaikuttaa muun muassa se, että viestisi julkaistaan juuri oikeaan aikaan eli silloin kun mahdollisimman moni käyttäjä on paikalla.

Koukuttava sisältö parantaa näkyvyyttäsi

Instagramissa aivan kuten Facebookissakin sisällön parissa vietetty aika nostaa sijoitustasi ja parantaa näkyvyyttäsi. Kiinnostavat otsikot, kuvatekstit ja näyttävät kuvat kiinnostavat ihmisiä pidempään. Oikeanlaiset hastagit auttavat vastaavasti uusia ihmisiä löytämään profiilisi.

Jos tilisi saa seuraajia se kertoo, että profiilisi on kiinnostava ja sisältösi nousee paremmin esiin tykkääjien uutisvirrassa. Merkitystä on myös sillä kuinka usein tai kuinka tasaisesti tuotat uutta sisältöä profiiliin.
Tietysti Instagram kuten muutkin somekanavat tarjoavat käyttäjilleen sisältöä mistä olettaa käyttäjien pitävän.

Eli jos katselet vaikka useamman autovideon peräkkäin alkaa Instagram tarjota lisää vastaavanlaisia videoita ja kuvia.

 

Maailmalla 2018 on merkittävä vuosi Instagramille. Yhä useampi etsii yrityksiä Instagramista muiden medioiden sijasta. Siksi olisikin aika tarkastaa Instagram profiili, miettiä strategiaa sisällöntuotantoon jotta näkyvyys paranisi ja seuraajien määrä lisääntyisi.

Autan miellelläni Instagram profiilin luomisessa, virittämisessä ja sisällöntuotannon strategian ja sisällön luomisessa. Instamainontakin on kasvanut vahvasti ja siitä on tullut toimiva mainoskanava muiden joukkoon.

Ota yhteyttä!