fbpx

Hakukoneoptimointi


Hakukoneoptimointi parantaa yrityksen löydettävyyttä hakukoneessa. (Kaavio)
Hakukonemarkkinointi toimii.

Hakukoneoptimointi on hakusanamainonnan ohella osa hakukonemarkkinointia. Optimoinnilla tarkoitetaan yrityksen www-sivujen “säätämistä” eli optimoimista löydettävyyden parantamiseksi. Siinä missä hakusanamainonnan tulokset ovat nähtävissä kohtuullisen nopeasti niin hakukoneoptimoinnin tulokset näkyvät viiveellä. Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on parantaa yrityksen www-sivujen löydettävyyttä maksuttomissa tuloksissa. Hyvin säädetyt sivut parantavat sijoitustaan hakukoneen tuloksissa.

Hakukonemarkkinointi, hakusanamainonta, hakukone

Hakukonemarkkinointi sisältää sekä optimointia että mainontaa. Hakusanamainonnan avulla yritys voidaan nostaa hakukoneen tuloksissa sivun yläreunaan nopeasti. Googlen hakukone tarjoaa yleensä ensimmäiset kolme paikkaa maksullisille mainoksille ja sen jälkeen alkaa maksuttomien tulosten vuoro. 

Hakukoneoptimoinnin avulla yritys voidaan nostaa maksuttomien hakutulosten kärkeen hitaasti mutta tuloksena on yleensä pitkällinen näkyvyys tulossivun yläosassa. 

Miten hakukoneoptimointia tehdään?

Hakukoneoptimointi ei sisällä mystiikkaa vaan suunnitelmallista sanojen käyttöä, hyvää ja osuvaa sisältöä sekä jonkin verran teknistä tietämystä. Optimointia tehdään yrityksen verkkosivuilla sekä koodissa. Kaiken perustana on kuitenkin hyvä ja osuva sisältö, joka tuo hyötyä ja tuottaa lisäarvoa lukijoille. 

Mikäli hakukoneoptimointi tai hakusanamainonta kiinnostaa niin ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää.